Вибір деревини для будівництва лазні

Ні для кого не секрет, що деревина найоптимальніший матеріал для будівництва сауни чи лазні. Але у виборі типу деревини також є свої тонкощі. Деревина користувалася популярністю з давніх-давен. Вона стійка до сильних перепадів температур, досить дешева, не виділяє їдких запахів, не провокує алергічні реакції, що природно зберігає здоров’я та гарне самопочуття.

Ще наші пращури завжди воліли вибирати сосну. Велику роль цьому виборі грає її загальнодоступність і низька вартість. У принципі, у наш час ця тенденція не змінилася. Сосна займає перше місце за популярністю як будівельний матеріал для лазні або сауни. Вибираючи інший вид деревини, потрібно добре ознайомитись з особливостями та властивостями кожного виду.

Якщо вміло враховувати всі ці особливості, можна навіть вибрати поєднання кількох видів деревини таких як, наприклад липу і кедр. Це поєднання підвищить вологостійкість лазні та створить здоровий її мікроклімат. Крім сосни та поєднань різних порід дерев досить популярні ялина, осика, тополя. Вони також мають високі характеристики і добре підійдуть для будівництва лазні.