Готуємо квартиру до ремонту

Якщо Ви запланували ремонт у своїй квартирі, перед тим, як приступити до роботи, необхідно провести підготовчу роботу. Послідовність підготовчих заходів досить стандартна:

1. Спершу необхідно зняти картини, вази та інші предмети декору. Всі вони пакуються в коробки. Об’єкти, що б’ються, обгортаємо в газету, щоб не розбилися.

2. Далі знімаємо штори та килими.

3. Усі ящики та шафи звільняємо від вмісту.

4. Знімаємо дверцята з шаф та шафок (або скріплюємо стулки між собою).

5. Виносимо меблі із приміщення, в якому заплановано ремонт.

Коли приміщення готове до роботи, приступаємо до закупівлі матеріалів. Найкраще купувати все в одному місці (можна буде заощадити на доставці). Якщо немає можливості їздити та вибирати магазин, можна все замовити в якомусь інтернет-магазині, що спеціалізується на будматеріалах.

З новими матеріалами розібралися, можна видаляти елементи старої обробки. Для того щоб видалити шпалери, рекомендується їх змочити водою. Якщо Ви плануєте встановити натяжну стелю або гіпсокартонну конструкцію, то не обов’язково позбавлятися старої стелі – технологія установки не передбачає обов’язкового очищення поверхні від старих матеріалів. Це дозволяє заощадити час.

Якщо Ви плануєте замінити двері та вікна, то старі потрібно зняти. Однак більшість компаній, що займаються встановленням дверей і вікон, зроблять це за Вас. Після видалення старих шпалер можна запросити дизайнера, щоб він склав проект нової кімнати або квартири. Якщо на дизайнера нема коштів, то залишається покладатися лише на свій креатив.

Коли проект готовий необхідно виміряти і визначити кількість матеріалу для ремонту. Краще цю справу довірити фахівцям, тому що найчастіше власники помиляються в розрахунках і в процесі ремонту доводиться докуповувати матеріал, який бракує.