Як вибрати колірне рішення для інтер’єру

Самостійно оформляючи приміщення, у вас з’являється унікальна можливість поекспериментувати з різними поєднаннями стилів, кольорів та дизайнерських рішень. Тут ваша фантазія безмежна. При створенні інтер’єру можуть знадобитися фланці сталеві плоскі приварні.

Але ж це не так просто! Дуже важливо, щоб у майбутньому ці рішення лише позитивно впливали на вас та вашу родину. І тому варто врахувати кілька чинників.

Для початку варто визначитися з інтер’єром загалом. Для спальні підібрати спокійні кольори, для вітальні – теплі, для кухні – холодні. Варто визначити основну колірну гаму кожної кімнати. При виборі кольору головним чинником є ​​цільове призначення кімнати: для роботи, відпочинку, дитячих ігор. Не слід забувати, що кольори впливають на психіку людини. Приміром, яскраві кольори привертають увагу, теплі здатні заспокоювати, створювати затишок, холодні надихають.

Намагайтеся уникати різких перепадів кольорів. Це різатиме очі. Переходи мають бути м’якими, плавними. Різкість допускається лише за підкресленні дрібних деталей. Для авангардних типів особистості підійдуть яскраві кольори, а для консерваторів – пастельні.

Особливої ​​уваги потребує дитяча кімната. Ця кімната призначена не лише для ігор, а й для відпочинку дитини. Не варто робити стіни строкатими. Дитячі психологи радять обирати зелені відтінки. Цей варіант є найоптимальнішим для малюка.