Керамічні блоки в будівництві

В даний час керамічні блоки є досить затребуваним стіновим матеріалом. Дуже багато забудовників приватного і багатоквартирного житла застосовують цей матеріал. Високий попит породив і висока пропозиція керамічних стінових виробів. Зараз можна придбати їх через одного з безлічі постачальників, відшукавши їх в інтернеті за запитом «керамічні блоки». Під час будівництва не обійтися без спеціальної техніки. Оренда будівельної техніки в Києві — на сайті.

Керамічними блоками називають вироби з обробленого мінеральної сировини. За своєю суттю вони є штучними кам’яними виробами. Отримують поризованої кераміки шляхом формування і випалення глини при дуже високих температурах. Для виготовлення блоків використовуються легкоплавкі породи глин.

Керамічні блоки займають вже багато років лідируючі позиції на будівельному ринку. Цьому сприяє кілька чинників — їх довговічність, екологічність, інші високі експлуатаційні характеристики, а також доступність і низька вартість сировини.

У глину перед випалюванням додають тирсу, стружку або вугілля. У процесі випалу ці компоненти вигорають. В результаті в блоках утворюються закриті пори, заповнені повітрям. Дрібні порожнечі складають до чверті загального обсягу керамічного виробу.

При цьому блоки наділяються ще й великими порожнечами, які формуються в процесі додання виробу його форми. Повітряні пори і великі пустоти надають матеріалу унікальні характеристики. Завдяки ним блоки виходять досить легкими. До того ж вони отримують відмінні ізоляційні характеристики.

Керамічні блоки застосовуються для зведення зовнішніх стін і внутрішніх перегородок. Вони цілком підходять для спорудження несучих стін. Але якщо в будинку несучими запроектовані стіни, розташовані всередині конструкції, то зовнішні стіни вкладають керамічними блоками, щоб забезпечити приміщенням високий рівень тепло- і звукоізоляції.

При виборі матеріалу для будівництва будинку багато забудовників задаються таким питанням — з чого потрібно зводити стіни, щоб вони добре зберігали тепло, але при цьому ще й сприяли природному вентилюванню приміщень.

У будинку повинен дотримуватися певний рівень вологості. Цього можна досягти за допомогою системи кондиціонування. Але якщо вибудувати стіни з дерева, ніздрюватого бетону або керамічної поризованої кераміки, стіни будуть «дихати», забезпечуючи сприятливий мікроклімат приміщень.